Sidor

tisdagstema vecka 35 | BELYSNING

Go´morgon alla medarbetare!
-
Ny vecka , nya tag.
Imorgon är det dags för fabrikens andra tisdagstema
belysning
Tänker att detta är rätt aktuellt för oss alla nu när höstmörkret igen hälsar på.
Ser som tidigare framemot att få ta del av alla alster.
Arbetsglädje till er , så träffas vi här imorgon!
-
-
ps.
puffa gärna fabriken, genom att länka den!

vecka 34 | SÖNDAGSBILDEN

Go´kväll alla ni många som kikar in i fabriken. Här produceras det inspiration för fulla muggar. Kul! Som ni ser så delar månadens inspiratör Tina, med bloggen peppar och vanilj idag med sig av en massa inspiration. Tack Tina, vi är glada att du ville bidra med en inlägg från ditt vackra hem!!
-
Nu står vi inför helg och en ny söndagsbild. Temat är fritt. Vi gör som innnan, producerar ett inlägg på egna bloggen, och lämnar en kommentar med länk till eget inlägg under detta inlägg. Abetsglädje till alla fabriksmedlemmar!
-
ps. Kan samtidigt meddela att nästa veckas tisdagstema är belysning. Mer info om det på måndag. Skön helg.
-

MÅNADENS INSPIRATÖR



" Peppar är en stark klassisk krydda som kan var såväl vit som svart och varierar i sitt utförande och används så gott som dagligen. Vanilj är en söt, lite exklusiv och spännande krydda, som allt medan tiden går hittar nya kombinationsmöjligheter  som frestar och lockar oss. Lite så är min inredningsfilosofi uppbyggd, jag vill ha det enkelt och stilrent med en personlig touch blandat med något mjukt, frestande och gärna vitt att vila ögat på... "


   
Att få den stora äran att göra det allra första gästinlägget här på FABRIKEN i egenskap av månadens inspiratör är ju lite stort! Med ödmjukhet och glädje förstår jag att  det jag helt utan prestige och tvång delar med mig av på min blogg faktiskt är inspirerande för andra.
 
När jag startade Peppar o Vanilj  för snart 2 år sedan så kände jag en önskan att försöka komplettera den inspirerande bloggvärld som jag då precis upptäckt. Jag hittade väldigt mycket vit lantlig romantik, ren produktinspiration och trendspaningar... Jag fann det oerhört inspirerande, men jag saknade "min stil" och tänkte att kanske finns det fler än jag, som visserligen älskar att inspireras av den vackert vita lantliga charmen men som trots det inte har det riktigt så hemma...
 
Då kanske jag kunde bidra med något tänkte jag. Citatet längst upp kommer från mitt allra första inlägg och återspeglar än i dag lite hur jag tänker när jag fixar och donar här hemma.
 




Jag är en ibland lite vimsig, men oftast medveten och fokuserad nybliven tonårsmamma av årgång -74. Jag huserar sedan 10 år tillsammans med mina fina döttrar och bästa mannen  i en sutterängvilla byggd på 70-talet. Precis ett sådant hus vars yttre är av den typen som jag ALDRIG skulle kunna tänka mig att bo i. Men jag trivs  jätte bra och tänker stanna på samma adress ett tag till.

Vi har alltid pågående projekt, ibland är det full fart, i bland är det knappt styrfart, men aldrig är vi helt stilla. Just nu väntar bland annat glaspartier på att beställas och monteras, badkar och braskaminer ska bytas, köket ska få en andra renovering och ytterligare ett par rum ska få ännu en total makeover.






Jag gillar den enkla stilrena stilen och har klyschigt nog vitt som bas i mitt hem. Raka strama linjer föredras, men på senare tid har hjärtat åter börjat klappa för loppisfyndade och lite äldre prylar med själ.

Jag gillar att fixa och dona och har tillgång till en näst intill komplett möbelverkstad och tillverkar en och annan möbel själva (mest mannen i ärlighetens namn) Men tyvärr räcker inte tiden till för att alla tankar och idéer ska omsättas i verklig handling. Något som känns igen va?





Att skapa förändring med små medel är en utmaning och skänker mig som så många andra stor glädje! Att flytta runt på det som redan finns i hemmet kan göra stor skillnad. Några stenar plockade en semesterdag kan till exempel vara den perfekta rekvisitan i ett enkelt bordsarrangemang...





Hos oss finns det gott om svartvita bilder jag tagit, omsorgsfullt inramade eller som synes nedan uppsatta i klämmor. Lätt att variera och det skänker rummet en personlig känsla!



På några ställen här hemma hänger enkla, lite strama vita tavlor som jag är mamma till. Olika strukturer och  nyanser av vitt kan i bland vara lika effektfullt som en färgexplosion tycker jag.



 
Att stämpla in i Fabriken med jämna mellanrum kommer med största sannolikhet innebära att vi alla kommer att erhålla mycket inspiration. Att få vara en del av detta genialiska inspirationsprojekt är oerhört spännande och jag hoppas innerligt att vi ses framöver!


VÄLKOMNA till PEPPAR & VANILJ

k r a m  | T i n a
 
 

puffar inför morgondagens tisdagstema

Halloj alla kreativa medlemmar!

-
Oj va kul att vi redan blivit så många som vill producera inspiration i fabriken!
Vill oxå passa på att
tacka
för alla fina söndagsbilder.
Vackert ögongodis ni bjöd på!
-
Vill idag puffa inför morgondagens tisdagstema:
vardagsrum
Vi publicerar, som tidigare, egna inlägg på våra respektive bloggar och
lämnar sen kommentar, med länk till eget inlägg, under inlägget:
-
Hoppas att alla medlemmar tycker att fabriksprojektet är skoj,
att det känns sporrade att delta och fylla fabriken med inspiration och kreativitet!
Personligen tycker jag det ska bli jättespännande att få hälsa på i era vardagsrum.
-
ps.
Ni får oxå gärna puffa för fabriken genom en länk eller fabrikens egna logga!
Loggan finns att hämta i fabriksbloggens vänstra balk.
-

VECKA 33 SÖNDAGSBILD







Nu på söndag är det premiär för vår söndagsbild.
Söndags bilden får TOLKAS FRITT och har inga teman.

Vill du som är i medlem i FABRIKEN att vi ska kunna se din bild
lämna en kommentar och länk till din blogg här i fabriken på söndag.

Vi ses!

vecka 34 | VARDAGSRUM

Premiär för fabrikens första tisdagstema!Temat för vecka 34 är just
vardagsrum.
Nu har vi alla några dagar på oss att samla inpiration och information till vårt första temainlägg, och så träffas vi här i fabriken nästa tisdag, den 24 augusti, för att berätta vad vi bloggat om. Alla som deltar lämnar så på tisdag en liten kommentar, innehållande en länk till eget inlägg, under detta inlägg, så vet vi sen var vi kan kika in och inspireras.
-
Arbetsglädje till er alla!