Sidor

MOODBOARD | 05



Senaste dagarna har både Anna och jag varit ute i stora vida världen. På två helt olika platser. Otroligt olika. Men med säkerhet har vi båda blivit inspirerade till bristningsgränsen och fogar samman de allra mest storslagna moodboards på insidan innan vi somnar om kvällarna.
 
På min resa fångade jag mängder av visuella intryck även digitalt, fast det allra mest storslagna går ju bara inte att återskapa på en bild. Hur mycket man än försöker, och tro mig, jag har försökt. Men i ovanstående foto fångade jag maj. Färgglatt, vackert och innehållsrikt. Det levande, intressanta och bestående men ändå så flyktiga.


kram | anna o tina

MOODBOARD 13 | 05 | 30

SÖNDAGSBILD


TACK!

Tack för alla vackra utebilder. Det är nästan inte klokt så fint. 
Nu är det (snart) söndag och dags för dagens foto. 

Vi vill också passa på att ge en extra kram till alla fantastiska mammor där ute. 
Blommor, tårta och kramar i massor.

kram - tina o anna




TEMA



Nog känns det mer passande att visa utsidorna nu än när vi sist levde på förhoppningen om vårens ankomst. Weronica lyckdes få till en fantastisk tolkning på temat uteliv trots total avsaknad av vår. Nu känns det snarare omöjligt att misslyckas. Om förra temat var en utmaning är tajmingen i den här veckans tema att se som den bonus vi länge väntat på.   


Bonusen heter maj. För är inte maj den allra vackraste av månader? I Fabriken har vi nu två veckor av sköna-maj-inslag. Den här veckans tema och nästkommande med maj moodboard.

veckans tema - utsidan

Vi vill gärna se hur utsidan ser ut hemma hos er, men behagar ni visa naturens vackra sidor på allmän plats eller i grannens fina trädgård så må det vara inspiration det också. Vi är toleranta med tolkningar och hungriga på utemiljöer i synnerhet. Inspiration i främsta rummet, den här veckan uterummet. 


Sp här ser det ut hemma hos oss: 

" Trädgården tar myrsteg i rätt riktning, idéer blir verklighet och känslan av att växa tillsammans med allt det där gröna infinner sig. Men en gammal trädgård känns det som att tålamod är ett måste, man måste se vad som behagar komma tillbaka, om man ska flytta, förkasta eller bara göda och ge lite extra kärlek. Vi måste lära oss. 

Andra delar av trädgården har elefantkliv. En dag grönt träd och nästa dag, PANG, knoppar, blom och skönhet i trädform, tyvärr tycks maskrosorna också säga PANG över en natt... Lökar har sagt god-dag och till min stora lycka har rådjuren bara mumsat i sig krokusen, än så länge.. Vi lär oss, hela tiden. "

En sak är säker. Med en trädgård finns det alltid att göra. 
Välj att se det som terapi och avkoppling i stället för dåligt samvete.

kram - tina o anna




 

SÖNDAGSBILDEN


Söndag igen. Vi tackar ödmjukast för era bilder. 

tack-tack
kram-kram

tina o anna 



TEMA


Ytterligare ett nytt tema den här veckan, långtidsmedlemmar har i och för sig visat upp sina sommarbord men den exakta rubriken på bordet har aldrig någonsin infunnit sig i Fabriken historia. 

Veckans tema - på köksbordet

Vad innefattar då på bordet i husets hjärta? Som jag ser det är vi liksom intresserade av att se hur det ser ut på era köksbord, till vardags, till fest, med eller utan mat, med eller utan dukning. Se det så här, så länge bordet finns med på något vis är alla medel tillåtna. 


På mitt köksbord finns det alltid blommor och ljusstakar, ofta ett par för många enligt min man. Jag har sällan duk, men ofta en tidningshög som förstör den visuella perfektionen. Mina bordtabeller ligger ofta kvar till dagen efter och vissna blommor har en tendens att dröja sig kvar på övertid. Heller en vissen kvist än ingen blomma alls. 


Tur för mig att det vackra drar till sig allt fokus (även där råder ett viss meningsskiljaktighet) och förvirrar betraktaren från ipad-laddaren och kamerasladden. Alla dessa sladdar. När kommer ett lönnfack under köksbordet? IKEA?


Nu är Tina och jag oändligt nyfikna på era köksbord, jag slår vad om att ni ställer er helt främmande till posthögar, laddsladdar och små konstverk som skapats under förskoleverksamheten? 

Och på tal om laddsladd, vi är laddade - är ni?
kram - tina o anna



SÖNDAGSBILDEN (SOM LÄT DRÖJA PÅ SIG)



Kära medarbetare

Ett tekniskt missöde ligger bakom den kraftigt försenade möjligheten att ladda upp söndagsbild i dag. Vi beklagar innerligt och vill passa på att lite försynt påminna er om att vi liksom älskar Fabriken och tar den på stort allvar (ett roligt allvar ) men vi går på skiftet i Fabriken efter det att Tina jobbat heltid som enhetschef någonstans, och Anna har tusen järn i elden samtidigt som hon är föräldraledig tillsammans med två små hjärtegryn (Tina har också hjärtegryn fast modell större;) Med andra ord så drivs Fabriken i dag som ett kärt hobbyprojekt, om än med stor potential att bli något mer i framtiden kanske...

Med det vill vi ha sagt att vi uppskattar det tålamod och den respekt vi känner när det inte flyter på som vi önskar.
 
TACK
 
Men nu är det fritt fram att ladda upp era alltid lika inspirerande söndagsbilder. Som plåster på såren så har ni hela morgondagen på er att ladda upp söndagsbild/måndagsbild. I morgon kommer vi dessutom att presentera vinnarna i den fina tävlingen som avslutades i tisdags.
 
kram | anna o tina

METALLISKT


Metalliskt är ett nytt tema för i år, ett roligt förslag från en kollega i Fabriken (tack-tack). Metalliskt  ligger väldigt mycket i tiden och jag gissar att det sällan sålts så mycket guld- och kopparspray som den här säsongen. Koppar känns mer aktuellt än någonsin och visst syns kombinationer av olika glänsande nyanser mer framträdande i inredningen än någonsin. 


Jag vet inte hur det är med er, men på min önskelista finns det många saker i koppar nu, guld får mig inte att längta efter juveler och ordet metalliskt får mig att tänka på nya lampor, ljusstakar och nya knoppar. 




Veckans tema - metalliskt


Det ska bli så roligt att se era tolkningar av veckans tema. Men. Om ni väljer att ta en ledig dag och fira Kristi Himmelsfärd någon annan stans än i Fabriken vill Tina och jag sannerligen understryka att det är okej. Verkligen. Vi månar om livet och ledigheten. 

Vid närmare eftertanke gör vi ett litet undantag. Det är absolut okej att utebli med sitt bidrag, men känner man sig lite stressad över att få till sitt inlägg i morgon och ändå hemskt gärna vill vara med går det alldeles utmärkt att ladda upp sitt bidrag även under fredagen. Vi förlänger veckans tema med en dag. Fint va!?

Med detta återstår bara att önska er alla ett härligt veckoslut.
kram - tina o anna 



SÖNDAGSBILDEN


Ursäkta sen ankomst!
Här kommer möjligheten att bidra med söndagsbilden. 

kram - tina o anna


TÄVLING MED VINSTER FRÅN HOUSE DOCTOR

 
Klicka  på bilden och var med och tävla!
 


Lycka till!

T E M A

 
 
"Stilleben, med betoning på andra stavelsen: stillében, (tyska Stillleben, troligen av nederländska stilleven, av stil 'stilla' och leven 'liv'), även kallat nature morte, är en motivkategori inom måleri och fotografi, som bara innehåller föremål. Ofta gäller det sådant som hör till hemmet – bordsserviser, blommor, böcker – men ibland dödskallar (vanitasmotiv), dött villebråd etc. sedda på nära håll."(källa: Wikipedia)
 
 

 
Jo men så kan det ju kanske beskrivas. Stilleben. Fast det är i ärlighetens namn  inte sååå hemskt ofta det kommer så långt som till en maffig oljemålning eller en skir akvarell. Inte hos mig i alla fall. Men de där samlingarna med föremål som återfinns lite överallt i våra hem är värda att fångas på bild. På ett fotografi. För det är ju oftast små samlingar med saker vi tycker om vi skapar. Ibland med eftertanke och ett klart syfte, ibland kommer det bara till av en slump.
 
 
 
 

Hos mig förändras de flesta stilleben i stort sett varje vecka. Saker byter plast och bildar nya uttryck tillsammans. att möblera runt de saker som redan finns i hemmet kan verkligen göra stor skillnad och ett stilleben kan ändra på ett helt rum. Det är det lilla som gör det, eller hur?

Både Anna och jag ser med glädje fram emot att få ta del av era bidrag detta torsdags-tema. Det är ett av mina favorit-teman, för det är så personligt och vackert. Jag vet det redan i förväg. Ni kommer alla att leverera denna torsdag! Tack!

kram | anna o tina

 ♥