Sidor

EN ANNAN PLATS DÄR VI KAN MÖTAS

 
 


En bra stund innan Fabriken stängde och avslutades fanns det tankar, planer och en stark vilja att finna och skapa en ny yta att mötas kring. Känslan är att det finns ett stort behov, en stark önskan från många att hitta en möjlighet till en slags virtuell gemenskap. Att kunna leta inspiration och nya visuella bekantskaper på en tydlig plats. Så har Fabriken till viss del fungerat och det har verkligen varit roligt och givande på så många sätt. Men det är liksom gjort nu. Det var dags för något nytt.
 
 
 
Weronica på Living by W och jag har känt varandra via webben i flera år och när vi för första gången stötte på varann i den verkliga världen var våren 2014 på Bloggforum i Göteborg. Vi hann tyvärr inte prata något vidare då för det var så otroligt många man ville hinna med att hälsa på och prata med. Men vi fick möjlighet att återigen träffas i Göteborg för ett litet tag sedan på ännu en bloggträff. Men då såg vi till att vi fick dela rum och vi bokade av tid före träffens start och möttes i ett soligt och innehållsrikt samtal. Samtalet pågår ännu och tar förhoppningsvis aldrig slut. Det resulterade i alla fall i att vi i helgen presenterade  @decorlife.se på Instagram. Tanken med Decor Life är att vara en samlingsplats för intresserade användare såväl på Instagram, som snart även på en blogg.
 
Nu ser vi båda fram emot att tillsammans skapa ett inspirerande och kreativt flöde. På onsdag startar vi en fotoutmaning som löper hela oktober. Jag skulle tycka att det vore väldigt roligt om ni började följa oss på Instagram och för de som vill fotografera – häng med på utmaningen. Det brukar vara ett fint sätt att vara kreativ på och att mingla runt lite på det virtuella kafferep som Instagram är när det är som bäst.
 
Som sagt. Fabriken håller stängt men jag hoppas att vi ändå ses. Kanske på Decor Life.


K R A M | t i n a
 
 

FABRIKEN TACKAR FÖR SIG

 
 
 
Det har liksom hängt i luften från och till ganska länge. Ibland har luften bara känts lätt och självklar, men stundtals har luften runt mig nästan känts lite tung. Ja och så kom då ändå dagen då jag släcker ner Fabriken och tar mig an nya utmaningar istället. Fabriken kommer att finnas kvar som ett inspirationsarkiv ett tag men kommer att släckas ner helt så småningom.
 
Det är inte utan att jag är lite rädd för att ångra mig. Jag menar det är ju ändå väldigt kul att hitta en gemensam plats att mötas kring i den oändliga bloggosfären. Men jag hoppas och tror att vi kommer att hitta nya sätt att mötas och finna inspiration. Jag finns kvar på Peppar och vanilj och vill gärna hitta gemensamma ytor även där. Jag kommer dessutom med all säkerhet dyka upp på fler ställen :)  Så håll utkik goa vänner.
 
Ni är många som inspirerat och visat engagemang här i Fabriken genom åren och tidvis har energin varit magisk. Men det var ett litet tag sedan vi var på topp och jag vill ändå att vi slutar med flaggan i topp. Något annat vore bara fel.
 
 
TACK. HEMSKT MYCKET TACK.
 
 
K R A M   |   T I N A
 
 
FABRIKSLOGGA [140px]
 
 
 


TEMA | BARNRUM / NÄR JAG FÅR GÄSTER


 
 
 
Vi tänkte som så att det är ju i ärlighetens namn inte alla som har barnrum i sitt hem, inte heller är det alla som har något gästrum. Men kanske något av det kan återfinnas i inspirerande tappning hos våra medlemmar! Vad väljer du att blogga om denna vecka?
 
 
 
 

S Ö N D A G S B I L D E N

foto: Mia W

 

Vad är egentligen söndagsbilden för något?
 
Vi tackar veckan som gått genom att samla söndagsbilder här i Fabriken. Ibland utgår vi från ett färgtema eller liknande men oftast är tolkningen helt fri. Här vill vi uppmuntra varandra att vara kreativa och skapa visuellt söndagsgodis.

 
Precis som när det gäller torsdagstemat så måste du vara medlem för att få länka ditt inlägg här på Fabriken. Läs här hur du ansöker om medlemskap >>
 
 
V Ä L K O M N A  A T T  B I D R A

EN GLIMT OCH EN ÖNSKAN OM FIN FREDAG

 
 
Det var inte helt otippat det levande ljuset som fick mest uppmärksamhet under gårdagens tema-bloggande. Det tycks finnas något innerst inne i oss människor som får oss att uppskatta just det okonstlade och enkla.
 
På bilden ovan har Fru fix och Trix måhända inget levande ljus på plats men spegeln fångar, förstärker och reflekterar det naturliga ljuset på ett väldigt fint sätt. Speglar kan verkligen skapa ljus i ditt hus. I hörnet finner vi den numera klassiska ljusslingan från Granit. Den vita varianten känns fortfarande lite ny och den kommer att lysa upp fint vid denna vackert komponerade arbetsplats.
 
Nu lurar helgen runt hörnet och vill du förstärka känslan och mysa i ljussken så tycker jag du ska kika in hos Lilla u som bjöd på en jättefin ljuskavalkad i går.
 
 
Fin fredag till er alla

TEMA | ljus i mitt hus


 
foto: Magnolia 
 

LJUS

Att skapa ljus i sitt hus är något som det pratas väldigt mycket om i inredningsbranschen , om än med annat ordval. Med ljus kan du skapa olika karaktär och stämning i ett och samma rum. Varje rum och varje vrå behöver sitt särskilda ljus.
 

PLACERING

Placera rummets lampor i varierande höjd. Det gör spelet mellan ljus och skuggor mer intressant. Kring soffan är det tillexempel bra med lågt placerade lampor, för att få läsljus och samtidigt tydliggöra möbelns tilltänkta funktion. Dessutom kan en väl avvägd belysning förstärka en känsla av att det är en plats att mysa på.
 

ANTAL

Mellan fem och tio ljuspunkter brukar vara lagom i ett vardagsrum beroende på storlek. Många gånger behövs ingen taklampa. Ibland sprider de mindre lamporna tillsammans ett jämnt och fint ljus. Men jag tycker att en taklampa över soffbordet många gånger kan vara fint och ge ett mer sammanhållet intryck. Dock ska den vara försedd med dimmer så att den inte riskerar att störa de som sitter i soffan.
 
 
 
foto: Magnolia 
 
 
Catta på bloggen Magnolia bjöd på ett fint DIY för ett par veckor sedan då hon visade oss hur hon gjorde en fin taklampa. Besök gärna hennes blogg för att se hur hon gick tillväga
 
 
Men nu är det dags för oss alla i Fabriken att tolka temat
 
LJUS I MITT HUS
 
 
 

S Ö N D A G S B I L D E N

 
Förra söndagen var det kreativalustar inne på Knaada som bjöd på denna bild. Sofia som driver bloggen är en otroligt duktig och driftig tjej så det är säkerligen något kul på gång inne på hennes blogg i dag också!
 
 
Vad bjuder du på för visuellt snacks denna söndag då?
 
 

EN GLIMT | favorithörn

 
 
Kristina med bloggen Ingen vanlig dag är mitt upp i en makalös renovering och njuter just nu lite extra av sitt nya badrum som numer är ett av alla hennes favortihörn. Bilden nedan är svår att säga emot. så klart det är ett favorithörn ;)
 
 
 

På bloggen I min smak visas ett av deras favoritställen som finns i deras fritidshus. Ja det favorithörnet har många rätt med både närheten till naturen, ljuset och mysfaktor i braskaminen. Tummen upp!


 
 
Sandra på Vintage House visar oss ett av sina absoluta favorithörn som hon dagen till ära smyckat med en vacker ekgren. Fint!
 
 
 
 
Tack till alla som var med och bloggade om era favorithörn!
 
Nästa torsdagstema är
 
LJUS I MITT HUS
 

TEMA | FAVORITHÖRN


 
 
Alla har vi nog ett favorithörn någonstans. Ett favorithörn i ett hus, i ett rum. Eller som på bilden, ett hörn på en köksbänk. Kanske kan du liksom jag  inte riktigt komma till ro någon annanstans än i just ditt favorithörn i soffan. Ett favorithörn  kan också vara så mycket större än en bit av en soffa, ett särskilt hörn av stora vida världen.
 
 
Vill du visa ditt favorithörn? Kanske har du fler favoriter, visa oss alla om du vill. Jag har i alla fall fler favorithörn än hörnet i mitt kök och jag ska visa mer. Men först vill vi se era favorithörn!


tina | fabriken
 

HEJ SEPTEMBER OCH HEJ DIY

http://www.caisak.com/2014/08/ronnbarskrans.html
foto: caisa K.

Förra veckans tema DIY bjöd på många fina tips på saker du kan göra själv. Det ena finare än det andra och alla med en tanke och skaparglädje skymtandes där bakom.
 
Camilla hade snott ihop en vacker krans av rönnbär och det kommer vi säkert att få se mer av på bloggarna framigenom. När hösten är som vackrast. Se mer på bloggen Caisa K


 
 
Cat hade tagit sig an en favoritstol och gett den en ny klädsel med lite extra värde.
Kika in på hennes blogg Cat´s passion och läs vad hon använde sig av för speciellt.
 

 
Så här skrivs det om det självklara DIYet trädgård på bloggen En matsked grejer:
 
"Det är ett spännande projekt som bokstavligen växer en ur händerna. Det blir sällan som man tänkt. Ibland bättre, ibland sämre. Som livet liksom."


 
 
En lysande idé bjuder Kinoko på med sin tändsticksburk. Läs mer >
 
 
 
Snyggt och påhittigt inne hos Sandra på Vintage House 
som ger ett gammalt bälte en ny uppgift.



 
 

S Ö N D A G S B I L D E N

http://formelledesign.se/doft-av-vildros/
 
 
Tack Johanna som bjöd på denna söndagsbild förra veckan! 
 
Vad bjuder ni på vecka 35?
 
 
 
 

 


TORSDAGSTEMA | DIY



Temat vi samlas runt denna torsdag passar säkert många som handen i handsken, medans andra inte alls känner att de har något att komma med. Fast det är inte riktigt sant skulle jag vilja påstå, även om det känns så kanske. DIY handlar inte bara om de där hurtiga Ernst- Kirchsteiger-alstrena du kanske ser framför dig. Nej, det är så mycket mer, samtidigt som det är så mycket mindre. Jag tycker att ett riktigt bra DIY kan vara hur enkelt och oansenligt som helst på den stora scenen, men kanske världsbäst hemma där det verkligen betyder något.
 
Ett litet DIY jag har påbörjat är att virka en filt av de t-shirtar som vi i familjen sorterar bort. Jag klipper dom i smala remsor på ett speciellt sätt som du tillexempel kan se här > sen rullar jag små glada nystan som jag sedan virkar på det allra enklaste sätt. Har inte kommit mer än några varv så jag har inget att visa upp. Istället så får ni se det som ett första avsnitt i en liten serie (med okänt slutdatum;)
 
 
Vad har du för DIY att dela med dig av?
Denna gång har du även hela fredagen 29/8 på dig att ladda upp dit bidrag!
 
 

S Ö N D A G S B I L D E N



Varje söndag ges de bloggare som är medlemmar i Fabriken möjlighet att länka till sin söndagsbild. En bild som inte nödvändigtvis måste vara kategoriserad som inredningsbild, tvärtom. Just söndagsbilden är fri att tolka hur som helst och det är alltid en fröjd att besöka de olika bloggarna och se vad de bjuder på för bild.
 
Bilder som vi finner lite extra fina, roliga och inspirerande kan komma att visas här på Fabriken och idag ser vi fina naturtoner som vi fann på Wikers liv sist vi samlades för söndagsbild. Visst är de vackra.
 
Välkomna att bidra till säsongens första samling av söndagsbilder
 
 
 

V A R D A G S R U M | där vi är varje dag



Mia som vi möter inne på bloggen Hem och Lycka har bjudit in matplatsen från köket  till sitt vardagsrum på grund av att köket är ganska litet. På så vis kan man verkligen tala om ett var-dags-rum. Klokt att nyttja sina kvadratmeter på det sättet.

 
 
Hos Tant Ninette behöver man aldrig ha tråkigt i vardagsrummet om man inte vill. En inspirerande samling spel tronar och lockar på det fina skåpet. (Måste erkänna att detta nog var en av mina favoritbilder när jag besökte alla era vardagsrum.)
 
 
 

Weronica  låter oss ana att det kommer att bli en intressant höst inne på bloggen Living by W  då hon anser att hennes vardagsrum  är i behov av en uppdatering. Det lilla vi ser här ser ju allt annat än trist och förlegat ut. Tvärtom. Hur som helst så ser vi fram emot att följa minsta lilla förändring.
 
 
 

Vackraste soffbordet hittar vi hos Mariaemb vars vardagsrum är väldigt fint balanserat. Stilkrockar när de är som bäst.


Tack alla ni som bloggade veckans tema! 
Nästa vecka är temat DIY
 
 
Tina | Fabriken

G L I M T A R

 
 
Det blev allt en liten samling vardagsrum att besöka minsann efter att vi för första gången för säsongen slagit upp portarna och bjudit in till tema-bloggning. Roligt!
 
Fabriken har tittat in över allt och några utav vardagsrummen vill vi se till att ingen råkar missa.
 
Som exempelvis Sofias vardagsrum som med sitt målade golv ger ett särskilt uttryck. Det är målat i en grönblå ton som heter Oslo. Tycker du det känns lite vågat, så skulle du sett golvet innan. Då var det rosa. Sofia har ett väldigt inspirerande hem som du kan se mer av på hennes blogg Knaada.
 
 
 
 Ljuset är väl bland det första som strålar mot dig när du kommer in i vardagsrummet hos Fru fix och trix. Det andra som gör intryck är det att trädgårdens grönska skänker kraft åt rummet. En skir grön fond att njuta av.
 
 
 
 
Denna fina hängstol ger rummet ännu mer känsla av att harmoniera med trädgården utanför. Strategiskt placerad så att dörrarna ut kan öppnas och ute blir inne. Se mer här >


 

 Vardagsrum kan ju vara så mycket mer än just ett rum med bara soffor och fåtöljer. I bland och ganska ofta kanske man skulle vilja kalla tvättstugan för ett vardagsrum. Så har i alla fall jag känt det som emellanåt och då gjorde vi faktiskt det lite extra mysigt därinne och skapade en liten rutin jag och lillasyster när hon var mindre. Hon hoppade upp på bänken ovanför tvättmaskinen och läste sin högläsningsläxa (och mycket mer;) medans jag stod och strök. Vi gjorde det till vår lilla grej och hon pratar om det än i dag. Det var jättemysigt att stryka och lyssna på hennes framsteg och hon tyckte det kändes speciellt att få stänga in sig där med mig.
 
 
Tina | Fabriken
 
 
Vi hälsar på i fler vardagsrum lite senare i dag. Håll utkik!
 
 

T E M A | V A R D A G S R U M

http://www.caisak.com/2014/08/stickad-kudde.html
 
 
Ja nu var det dags att gå in igen. Vinden har sannerligen vänt och hösten börjar oåterkalleligen ta plats. Vad passar då bättre än att elda igång Fabriken och välkomna varandra in i vardagsrummet.
 
Camilla  som bloggar på Caisa K. är faktiskt en av grundarna till Fabriken och henne gillar vi. Hon bjuder generöst på ett par vackra och inspirerande bilder från sitt vardagsrum. Bilden ovan skulle platsa till nästa veckas tema också som är DIY. Hon har nämligen skapat både lampan i taket och den snygga kudden i soffan. Ta en närmare titt på det här och här.
 
 
 
Camilla är verkligen en mästare på att skapa stämning med enkla medel. Hennes fingertoppskänsla inspirerar många och hennes blogg Caisa K. är synnerligen välbesökt. Du hittar den här >
En riktig toppmedlem hos oss på Fabriken.
 
Tack
 
 
Men nu är det dags för oss alla att inspirera och inspireras!
Välkomna till höstens första temabloggning!
  



T E M A | U T E R U M



Ett uterum kan vara så mycket. Det kan finnas flera uterum i en trädgård skapade med grönska som väggar och golv, naturligt uppkomna eller av mänsklig hand skapad. Spaljéer, plank, staket och murar ger väldefinierade rum i bland och ibland kan dörrar, fönster och glaspartier liksom sudda ut gränsen mellan inne och ute. En balkong kan vara den underbaraste oas av grönska eller kanske bara erbjuda närhet till sol och vind.

Hur ser ditt uterum ut? Medveten om att det för många har varit ganska knepigt att hitta stunder att fånga en bild eller två ute sista veckan eftersom himlen har varit vidöppen med väldigt jämna mellanrum på de allra flesta håll i vårt land.

Men vi vill ju ändå få ta del och låta oss bli inspirerade av era uterum, såväl bilder som tankar. Därför är det möjligt att länka era temainlägg här på Fabriken ända tills på söndag 6 juli.

Sedan är det dags för oss alla att ta lite semester från Fabriken och under veckorna 28-33 kommer vi inte att samlas här för att blogga kring några speciella torsdagsteman, men det kommer att vara möjligt att länka upp söndagsbilder vid några tillfällen, troligtvis inte alla söndagar. Men man vet aldrig.  Så håll ögonen öppna och titta till Fabriken så att ni inte missar något. Men framför allt så önskar jag er en riktigt fin sommar och hoppas ni får möjligheter att skapa minnen för livet bland solstrålar och regnbågar.
 
 
 

 



FABRIKSLOGGA [140px]
 
 
 

SISTA SÖNDAGSBILDEN FÖR JUNI

http://holmbytorp.blogspot.se/2014/06/reportage-hos-oss.html
 
Förra söndagen så bjöd Marthina på Holmbytorp på några fina bilder från en dag då varje sak stod på absolut rätt plats. Hon har nämligen haft av ett par tjejer som gjorde ett inredningsrepotage. En mycket rolig dag tyckte Marthina, som här berättar aningens lite mer om den dagen.

Vad vill du bjuda på denna sista söndagen i juli?
 
 
 



FABRIKSLOGGA [140px]
 
 

ETT TIPS FÖR ALLA SOMMARENS FESTER

http://www.knaada.com/2014/06/19/tipsrunda-för-barnen-i-midsommar-22273264
 
 
Sofia Leander formgivare och själen bakom Knaada har många järn i elden och bjöd lagom till midsommar på en finfint tipspromenad att printa ut och roa de små människorna med. När vi språkades vid så konstaterade vi att detta naturligtvis lämpar sig precis när som helst och vi har förhoppningsvis många sommarkalas framför oss då en tipspromenad av det lite snitsigare slaget passar perfekt. Klicka på någon av bilderna så kommer du till Sofias blogg Knaada och kan printa ut ett eget tips (eller faktiskt två stycken, det finns ett för de allra minsta barnen också ;)
 
 
http://www.knaada.com/2014/06/19/tipsrunda-för-barnen-i-midsommar-22273264
 
 
 
Lycka till och dela gärna med er av hur det gått till när ni ordnat med tipspromenad!
 
 

 
FABRIKSLOGGA [140px]


 

SAMMA HYLLA - FAST OLIKA UTTRYCK


Idag presenterar vi det näst sista torsdagstemat här på Fabriken innan vi tar sommarlov från tematorsdagarna fram till vecka 34 då vi startar upp med tema vardagsrum. Men idag är det som sagt hyllor i fokus. En av alla duktiga bloggare som hänger här på Fabriken är Lina Hedhill som verkligen är lite av en mästare på det där med fina hyllor.
 
 
 
 

Här är vår fikahylla skulle man kunna kalla den. Här har jag alltid en liten samling av finheter som jag allt som oftast plockar fram på bordet när vi fikar eller dukar för annan måltid. Innehållet varierar lite beroende på årstid såklart. Men jag är helt klart lite svag för små barnsligheter. Gör vardagen roligare helt enkelt.
 
 
 

 
 
Lina som är en väldigt härlig person driver bloggen Rum och Rabalder som också är namnet på den konsultationsfirma med fokus på inredning som Lina också driver. Men i grund och botten är hon svensklärare och bloggandet och konsultandet är hennes alldeles egna små tillfällen att sätta guldkant på sin tillvaro. Driftigt och inspirerande. Heja Lina.

 
 
 

 
- En samling trädjur gör en varm och vacker hylla där det gröna är det enda som bryter av.
 

 
 

 
- Och betongsamlingen med trädgårdsrosor som gör en sval och stilren hylla.  Alla uttryck tilltalar mig lika mycket. Barnsligt möter vuxet, precis som jag själv säger Lina med ett leende.
 
 
 
Tack så mycket Lina för att du ville presentera veckans tema! Det var inspirerande och det ska bli kul att se hur olika hyllorna kan se ut hemma hos övriga Fabrikenmedlemmar. Sätt igång och styla nu vänner!
 
 
 
 
 

MIDSOMMARHELGEN GÅR MOT SITT SLUT



Hoppas ni alla haft en fin midsommarhelg och att ni skapat och sparat fina minnen att plocka fram en riktigt mörk och tråkig dag i november exempelvis. Eller du kanske rent av vill bjuda på en liten glimt idag när vi medlemmar samlas och delar söndagsbilder här på Fabriken.

Är du nyfiken och kanske lite sugen på att ansöka om medlemskap på Fabriken kan du läsa mer här om hur du går till väga.



 


FABRIKSLOGGA [140px]

T E M A | M I D S O M M A R


 
Sval och kylig spås årets upplaga av sommarhögtiden nummer ett att bli. Men inte misströstar vi för det inte. Det är ju oavsett väder och vind ett fint tillfälle att samlas och umgås med viktiga människor. Nya som gamla och alla däremellan. Var varm och snäll i ditt möten, så slipper du kanske frysa inombords åtminstone (för det verkar ju faktiskt i ärlighetens namn inte bli så varmt i luften)
 
 
Hoppas att midsommar 2014 blir precis som du vill.
 
 
 
tina | fabriken
 
 

TUR ATT DET BLEV SOM DET BLEV NÄR DET INTE BLEV SOM DET SKULLE



Alltså det var ju det här med den fiffiga funktionen att man kan tidsinställa inlägg på bloggar. Så himla smart. Fast då gäller det visst i vissa fall att det är synnerligen bra att man skriver in rätt datum när det ska publiceras. Som ni förstår så är det precis det jag inte riktigt lyckades med till söndagsbilden vecka 24.

Jag upptäckte det precis och jag tänker som så att det är ju en världslig sak egentligen så jag ber inte så där himla mycket om ursäkt. Istället så öppnar jag en ny inLinkz som ger er möjlighet att länka under hela måndagen också. På så vis blir det ju egentligen typ dubbelt så bra. Eller hur!?